Keramische tuintegels zijn machinaal vervaardigde buitentegels die zowel een betonlook, houtlook als natuursteenlook kunnen hebben. De prints zijn levensecht, de kleuren zijn magnifiek en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ceragres vervaardigt uw keramische tuintegels en zwembadboorden piekfijn op maat, geeft ze de gewenste finishing touch en levert ze stipt op de juiste locatie.

Wat zijn keramische tuintegels of terrastegels?

In tegenstelling tot natuursteen tuintegels – die een product zijn van de natuur – worden keramische tuintegels kunstmatig geproduceerd. Ze zijn gemaakt van keramiek, wat een mengsel is van klei en andere natuurlijke materialen zoals zand, water en kwarts. Keramische tuintegels worden gebakken in een oven op 1000 tot 1250 graden en worden afgewerkt met een glazuurlaag. Tegenwoordig ziet u keramiek overal opduiken. Binnenshuis maakt het materiaal furore in badkamers en woonkamers, terwijl het buitenshuis ingeschakeld wordt voor terrastegels en zwembadboorden.

Plaincreme3

De voordelen van keramische tuintegels

Aangezien keramische tuintegels of terrastegels vorm krijgen tijdens een industrieel proces, kunnen alle karakteristieken sterk gecontroleerd en gemanipuleerd worden. Keramische tuintegels scoren bijgevolg bijzonder sterk op o.a. duurzaamheid, veelzijdigheid, hardheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Keramische tuintegels zijn gemaakt uit natuurlijke materialen en zijn bijgevolg uiterst ecologisch en milieuvriendelijk. Ze worden tegenwoordig steeds meer geproduceerd met gerecycleerde grondstoffen en kunnen ook na gebruik gerecycleerd worden. Keramische tuintegels doorstaan daarnaast moeiteloos de tand des tijds: ze blijven tot wel 50 jaar onveranderd schitteren in uw tuin.

Wilt u een creatieve toets geven aan uw buitenproject? Dan zijn keramische tuintegels exact wat u zoekt. Wegens de eindeloze variatie aan kleuren, designs, stijlen en afmetingen laten ze een enorme flexibiliteit toe qua ontwerp. Verkiest u koele lichtgrijze tinten of eerder warme donkerrode schakeringen? Fan van een strakke betonlook, eigenzinnige houtlook of authentieke natuursteenlook? Liefst effen keramische tuintegels of patroontegels? U kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. De keuze is aan u!

Met keramische tuintegels kiest u voor ultiem gebruiksgemak en comfort. Ze zijn antislip, kleur- en krasvast, vorst-, schok-, water- en vuurbestendig. Keramische tuintegels worden bovendien op hoge temperaturen gebakken, waardoor de poriën volledig dichtbranden. Door de resulterende extreme hard- en dichtheid houden ze geen bacteriën vast en zijn ze ultrahygiënisch. Vuil blijft gewoon op de toplaag liggen en is makkelijk te verwijderen met een vochtige doek. Keramische terrastegels vergen dus amper onderhoud: makkelijk en praktisch!

Plaincreme
4plaincreme2

Keramische tuintegels met de gewenste look

Fan van de look-and-feel van beton, hout of natuursteen? Dankzij de huidige geavanceerde technologieën zijn keramische tuintegels bijna niet meer te onderscheiden van echte betonnen, houten of natuursteen tegels. Quasi alle prints en kleurtinten behoren tot de mogelijkheden.

Houdt u van strak, elegant en eigentijds? Dan zijn keramische betonlook tuintegels volledig uw ding. In een mum van tijd geven ze uw tuin een karaktervolle uitstraling. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor betonlook tegels in XXL-formaat, aangezien die het effect van een gietvloer benaderen en elke tuin een ruimere en modernistische uitstraling geven.

Meer info

Keramische houtlook tuintegels imiteren feilloos houten tegels. Ze hebben dezelfde warme en natuurlijke uitstraling als hout, dankzij de nerven, knoesten, barsten, oneffenheden en aardse tinten, maar zijn een pak steviger, duurzamer, kleurvaster en onderhoudsvriendelijker. Keramische houtimitatie tuintegels bevatten daarnaast geen poriën, waardoor insecten geen kans krijgen.

Meer info

Wie een natuursteen terras, trap, vijverrand of oprit wil zónder de gevoeligheden ervan, zit goed met keramische natuursteenlook tuintegels. Die hebben de charmante en authentieke look van natuursteen, inclusief aders, fossielen en kleurnuances, maar de robuustheid en het onderhoudsgemak van keramiek.

Meer info

Eternal Bianco

Toch liever natuursteen tuintegels?

Hoewel keramiek moeiteloos natuursteen imiteert, blijft het nog steeds een artificieel product. Wilt u graag een authentieke tuin? Ceragres levert maatwerk terrastegels en tuinverhardingen in uiteenlopende natuursteensoorten zoals graniet, kalksteen, blauwsteen, basalt, lavasteen en travertijn.

Belgium Blue

Decoreer uw tuin samen met Ceragres

Ceragres vormt ruim 40 jaar de partner in crime van zwembadbouwers, tuinaannemers, tuinarchitecten en particulieren bij de realisatie van hun buitenprojecten. We leveren keramische tuintegels en zwembadboorden, minutieus op maat van uw technische plannen. De bewerking van onze keramische producten gebeurt volledig inhouse, in ons eigen atelier in België, met behulp van waterjet- en CNC-machines.

Wilt u een keramische zwembadrand bestellen? Dan zaagt ons team het materiaal in verstek. De schuine zijden die zo ontstaan verlijmen we nadien met tweecomponenten-epoxylijm om L-vormige profielen te bekomen. We kunnen onze keramische zwembadboorden eveneens verzorgd afwerken met een neus of afronding, zodat u comfortabel het zwembad uitklimt. Samen toveren we uw exterieur om tot een waar meesterwerk.

Op zoek naar hoogwaardige keramische tuintegels op maat?

Contacteer Ceragres