Wilt u een kunstzinnig tuinpad, Japans vijverpad of mediterraans terras aanleggen? Met de flagstones van Ceragres is de klus zo geklaard. Op basis van uw tuindesign voorzien wij de juiste hoeveelheid flagstones in de natuursteensoort en kleurnuance die uw voorkeur verdienen. We leveren uw stapstenen stipt tot in uw tuin zodat u meteen aan de slag kunt.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 176475 Catani Overview

Catani Sinai
Micro gezandstraald

meer info

Rosso

Brasil Rosso
Gekloven

meer info

White314

Brasil White
Gekloven

meer info

Yellow314

Brasil Yellow
Gekloven

meer info

Green

Brasil Green
Gekloven

meer info

Ceragres 176528 Overview

Calanca Grey
Gekloven

meer info

Tegel Griekse Kavala Flagstones X 3 5cm 2 Overview

Greek Kavala
Gekloven

meer info

Pierre De Forge Mixed (5) Overview

Muschelkalk Mix
Gezaagd

meer info

Ceragres 176459 Breccia Di Foggia Micro Gezandstraald Overview

Breccia Di Foggia
Micro gezandstraald

meer info

Travnoce314

Travertino Noce
Micro gezandstraald

meer info

Ceragres Bis 153655 Romano Silver Geschuurd Overview

Travertino Romano Classic
Geschuurd

meer info

Ceragres 176341 Kandla Grey Overview

Kandla
Gekloven

meer info

Ceragres 176524

Wat zijn flagstones of stapstenen?

Flagstones worden ook wel stapstenen, staptegels, stepping stones, pas japonais (‘Japanse stap’) of opus incertum (‘onzeker werk’) genoemd. Flagstones zijn al eeuwenlang populair: zelfs door de oude Grieken en Romeinen werden ze al veelvuldig ingezet om wegen, paden of vloeren aan te leggen. Flagstones of stapstenen voor uw tuin zijn in principe grillige en vlakke natuursteen tegels waarbij vorm, dikte, grootte, kleur en structuur nooit dezelfde zijn. Ze ontstaan namelijk door het willekeurig kloven of breken van natuursteen. Vroeger gebeurde dit met de hand, maar tegenwoordig verloopt dit nagenoeg altijd machinaal. Met deze decoratieve stapstenen in uw tuin bent u dus zeker van een uniek, ongeëvenaard en karaktervol totaalplaatje.

Stapstenen in de tuin: zo past u ze toe

De mogelijkheden van staptegels of stapstenen in uw tuin zijn legio. Door de veelzijdigheid en esthetiek ervan lenen ze zich voor diverse doeleinden. Met flagstones creëert u bijvoorbeeld vlot leuke paadjes in het gras, in het grind, in uw tuinvijver of tussen uw planten. Dit geeft een natuurlijke of Aziatische uitstraling en houdt bovendien de voeten droog bij regenweer. Maar u kunt evengoed uw volledige zwembadboord of terras aanleggen met flagstones. In een mum van tijd krijgt uw buitenruimte zo een zuiders tintje.

Ceragres 176528 Flagstones
Catani Sinai Flagstones
Rosso2
White2
1/1
Yellow600

Flagstones in alle variëteiten

Flagstones voor uw terras of tuin zijn op zichzelf al bijzonder uniek, maar bij Ceragres geven we ze nog een duwtje in de rug. We verwerken flagstones in de meest uiteenlopende natuursteensoorten zoals graniet, kalksteen, blauwsteen, basalt, lavasteen en travertijn. Van fossiele resten tot aders, van donkergrijze tot lichtwitte tinten, van compacte tot poreuze structuren, er is voor elk wat wils. Liever nog een extra personalisatie? Geen probleem, met onze oppervlakteafwerkingen kunnen we de uitstraling van de stapstenen in uw tuin nog verder finetunen. Gezandstraald, gevlamd en geborsteld zijn de meest gebruikte afwerkingen. Zijn de grillige vormen niet echt uw ding? Dan kunt u ook perfect een tuinpad of terras aanleggen met onze gewone, netjes afgelijnde tuintegels.

Hoe en waar plaatst u flagstones in de tuin?

De manier waarop u de staptegels of stapstenen in uw tuin plaatst, bepaalt de uiteindelijke look-and-feel van uw buitenruimte. Hieronder geven we graag enkele tips mee:

  • U kunt de stapstenen op een willekeurige plek in uw tuin leggen, maar het oogt ook altijd mooi als ze naar iets toe leiden. Bijvoorbeeld naar uw schuur, garage, poort, vijver, zwembad, terrasoverkapping of een leuk zitplekje.
  • Gebruikt u de flagstones als looppad? Zorg er dan voor dat de afstand tussen de flagstones overeenkomt met de logische loopafstand. Meet hiervoor de stappen van uw looppas. Belangrijk is dat de afstand tussen de stapstenen in uw tuin niet te klein is, maar ook niet te groot. Anders zal dit in beide gevallen niet comfortabel stappen.
  • De flagstones kunt u in uw tuin netjes achter elkaar leggen op een rij óf kriskras door elkaar. Bij de eerste optie gaat u voor een meer strakke uitstraling, bij de laatste creëert u een iets ludiekere twist.
  • Flagstones aarden echt óveral: in het gras, in het grind, in het water, tussen planten of op andere plekken in uw tuin. Denk echter op voorhand goed na waar de staptegels of stapstenen precies moeten komen in de tuin en leg dit vast in een tuinontwerp. Combineer de pas japonais of flagstones tevens enkel met laagblijvende beplanting zoals Acaena, Campanula, Geranium, Pachysandra en Vinca.
  • Stapstenen in de tuin moeten ook op de juiste hoogte liggen. Liggen ze namelijk te hoog en te ver boven het grasoppervlak, dan kunt u erover vallen. Liggen ze te diep in het oppervlak, dan staan de staptegels vol water als het geregend heeft. Leg de bovenzijde van de flagstones daarom zoveel mogelijk gelijk met het grasoppervlak. Zo kunt u er trouwens ook vlotjes overheen met de grasmaaier.

Vraag advies aan onze experten

Green2

Realiseer uw tuinideeën samen met Ceragres

Ceragres staat ruim 40 jaar bekend als de rechterhand van zowel zwembadbouwers, tuinarchitecten, tuinaannemers als particulieren. Onze geïmporteerde natuurstenen en keramische materialen customizen we in ons atelier te Melle tot minutieuze sierbestrating op maat van uw tuindesign. We voorzien terrastegels, zwembadboorden, tuinafboording, traptreden, kiezelstenen, stapelblokken, waaltjes en flagstones voor uw terras en tuin. Reken met andere woorden op piekfijn maatwerk, gecombineerd met een professionele begeleiding, flexibele service, stipte levering en competitieve prijs.

Flagstones bestellen voor in uw terras of tuin?

Let’s talk!