Travertin tegels geven uw tuin een rustgevende, nostalgische en mediterrane toets. Ze geven u het gevoel dat u plots in het oude Rome of zonnige Spanje vertoeft. Ceragres importeert travertin tegels uit steengroeves over de hele wereld en verzaagt ze piekfijn op maat van uw technische plannen of tuindesign. Reken op een hoogwaardige afwerking, scherpe prijs en stipte levering.

Ontdek ons aanbod!

Travnoce314

Travertino Noce
Micro gezandstraald

meer info

Ceragres 176345 Travertino Gezandstraald En Geborsteld Overview

Travertino Noce
Gezandstraald & geborsteld

meer info

Travertino Noce Mix
Gezaagd & gezandstraald

meer info

Romano Classic Vein Cut
Geschuurd

meer info

Ceragres Bis 153655 Romano Silver Geschuurd Overview

Travertino Romano Silver
Geschuurd

meer info

Ceragres 178642 Overview

Travertino Titanium
Gezandstraald

meer info

Img 20230609 194317

Travertin tegels: gracieus, sfeervol en neutraal

Travertin of travertijn is een kalksteen die voorkomt in regio’s met warmwaterbronnen, geisers of kalksteengrotten. Concreet ontstaat de steen door de daling van het CO2-gehalte in het warme water en door de neerslag van kalk. De verteerde takjes, bladeren, beestjes en andere resten in het water creëren de karakteristieke onregelmatige poriën van de steensoort. Hierdoor is geen enkele travertin tegel dezelfde. Travertin heeft daarnaast een typisch gelaagde structuur doordat telkens een nieuwe kalklaag afgezet wordt.

Een populaire en bekende plek waar travertijn ontspruit is Tivoli, een stad ten oosten van Rome. Travertijn is dankzij zijn zachte, natuurlijke en luxueuze look al eeuwen een geliefd bouwmateriaal: onder andere het Colosseum in Rome, de Sacré-Coeur in Parijs en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam werden (gedeeltelijk) opgebouwd met travertijn.

Img 20230609 202215
Img 20230609 202100

Eigenschappen van travertin tegels

Net zoals elke natuursteen heeft travertijn heel wat troeven. Ceragres zet ze glashelder op een rijtje zodat u kunt bepalen of travertin tegels de juiste keuze zijn voor uw terras, zwembad of tuinvijver.

  • Travertin tegels creëren een charmante en zuiderse sfeer dankzij het doorleefde, grillige oppervlak en de warme kleurschakeringen die variëren van een lichtbeige tot diepbruine gloed. Plaatst u bijvoorbeeld travertin tegels rond uw zwembad of zwemvijver, dan creëert u moeiteloos een relaxerend, mediterraans decor: een stukje buitenland in eigen tuin!
  • Met travertin tegels kunt u heel wat kanten op: ze sluiten perfect aan bij zowel een ton-sur-ton als een contrastrijk exterieur, bij zowel een moderne als klassieke woonstijl. Grote, vierkante travertin tegels van 60 bij 60 cm creëren bijvoorbeeld een strakke look, terwijl travertin tegels in wildverband of ‘Romaans verband’ een meer landelijke look uitstralen.
  • Travertijn is duurzaam, sterk, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen intensief gebruik.
  • Travertin tegels hebben uitstekende thermische en geluidswerende eigenschappen.
  • Travertijn heeft lichtdoorlatende eigenschappen: licht baant zich sierlijk een weg doorheen de natuursteen. Speel dus gerust naar hartenlust met allerlei lichteffecten.

Travertin tegels zijn poreus, wat een prachtig ruwe look creëert, maar de tegels anderzijds gevoeliger maakt voor zuren, vuil en water. Om te vermijden dat vuil zich nestelt in de tegels worden de poriën tijdens de productie dichtgemaakt met vulmiddel. Na intensief gebruik kunnen de poriën echter wel opnieuw zichtbaar worden. Voldoende impregneren en verzorgen is dus de boodschap!

1633957935956

Minutieuze tuinafwerking in alle materialen

Niet overtuigd van onze travertin tegels? Geen nood! We bieden tuinverharding aan in uiteenlopende natuursteen– én keramieksoorten. Contacteer onze experten gerust voor advies op maat of kom even langs in onze showroom. Dan gaan we samen op zoek naar de look-and-feel die u nastreeft.

Mogelijke tuinafwerkingen

Mogelijke materialen

1633957936225
Travertino

Ceragres

Ceragres draagt ruim 40 jaar een steentje bij aan de buitenprojecten van zwembadbouwers, tuinaannemers, tuinarchitecten en particulieren in zowel de Benelux, Frankrijk, Duitsland als Zwitserland. We laten onze travertin tegels en andere tuinverhardingen produceren in de steengroeves zelf en finetunen die vervolgens in ons eigen atelier met onze gespecialiseerde waterjet- en CNC-machines. Hierbij respecteren we steeds uw technische plannen en tekeningen, die we kunnen bijsturen waar nodig. Beschikt u nog niet over een tuindesign? Dan kan ons team gerust de opmetingen doen, conceptueel meedenken, de juiste materialen selecteren en een technisch plan uitwerken. We leveren uw travertin tegels tot slot binnen de afgesproken termijn op de juiste projectlocatie.

Pimp uw tuin, terras of zwembad met travertin tegels

Let’s talk!