Waan uzelf in een zuiderse, rustieke setting met onze zandsteen terrastegels, zwembadranden, tuinafboordingen, traptreden en flagstones. Ze maken van elke tuin een oase van rust met een elegante uitstraling. Ceragres versnijdt uw zandsteen tegels op maat zodat u een tuin creëert waar u graag vertoeft. We leveren uw zandsteen tegels trouwens tot in uw tuin op het afgesproken tijdstip.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 176341 Kandla Grey Overview

Kandla
Gekloven

meer info

Het ontstaan van zandsteen

Zandsteen behoort tot de sedimentgesteenten en bestaat grotendeels uit zandkorrels in combinatie met kalk, grind en gesteentefragmenten. Die zandkorrels komen van afgebrokkeld gebergte dat naar beneden is gerold en zich zo tot kleine korrels heeft gevormd. Die kitten samen met al aanwezige klei of kalk en vormen een hard gesteente onder de druk van bovenliggende nieuwe sedimentlagen. Omdat zandsteen afkomstig is van berggesteente bevat het duurzame mineralen die erosiebestendig zijn. Daarom werd zandsteen vroeger veelal gebruikt in de beeldhouwkunst of als bouwmateriaal voor gevels. Tegenwoordig is het een populair materiaal voor terrastegels.

Ceragres 176340 Kandla Grey
Indische Kandla Multicolor Bruin 14 X 14 X 3 5
Indische Kandla Multicolor Bruin 40 X 40 X 2 3 (1)

De eigenschappen van zandsteen

  • ruw, gelaagd oppervlak
  • relatief poreus
  • vorstbestendig
  • bestand tegen verwering en erosie
  • zachte en bleke beige, bruine en rode tinten

Ontdek ons gehele assortiment steensoorten

Zijn zandsteen tegels toch niet helemaal uw ding? Bij Ceragres vindt u binnen- en buitentegels in allerlei soorten natuursteen of keramiek. Bekijk bijvoorbeeld eens onze natuursteen tegels in travertijn, graniet of blauwsteen. Of ontdek de betonlook, houtlook of natuursteenlook in keramiek. Ceragres levert de tegels die u wenst, helemaal op maat.

Zandsteen tegels op maat bestellen?

Neem contact op