Tuinen, terrassen, zwembaden en tuinvijvers worden maar al te vaak afgewerkt met blauwsteen tegels. Die zijn niet alleen duurzaam, kleurvast, robuust en onderhoudsvriendelijk, maar verfraaien elk exterieur ook dankzij hun authentieke fossielpatronen. Wenst u blauwsteen tegels die perfect op maat gesneden zijn volgens uw technische plannen? Het Ceragres-team levert zorgvuldig millimeterwerk.

Meer over ons

Ontdek ons aanbod!

Vietnam Blue Closeup

Vietnam Blue
Geschuurd & gezaagd

meer info

Vietnam Blue Getrommeld Overview

Vietnam Blue
Getrommeld

meer info

Ceragres 140132 Vietnam Blue Overview

Vietnam Blue
Antico – Ghotic

meer info

Vietnam Blue
Gekloven

meer info

Ceragres 140215 Bluestone 120 Overview

Blue Stone 120
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 176331 Bluestone 120 Gezandstraald Overview

Blue Stone 120
Agrippa

meer info

Blue Stone 120
Heritage gebikt

meer info

Ceragres 176301 Abbey Blue Overview

Abbey Blue
Heritage

meer info

Ceragres 140211 Black Limestone Overview

Black Limestone
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 176469 Irish Blue Micro Gezandstraald Overview

Irish Blue Enoskin
Micro gezandstraald

meer info

Ceragres Bis 430558 Belgische Blauwsteen Close Up Overview

Belgium Blue Enoskin
Micro gezandstraald

meer info

Ceragres 176489 Belgian Blue Gevlamd En Gezandstraald Overview

Belgium Blue
Gevlamd & gezandstraald

meer info

Ceragres 176501 Belgische Blauwsteen Gevlamd Overview

Belgium Blue
Gevlamd

meer info

Enoweb

Belgium Blue
Enostyle

meer info

Gezagdweb

Belgium Blue
Gezaagd

meer info

Ceragres 176465 Belgische Blauwsteen Oude Frijnslag Overview

Belgium Blue
Heritage gefrijnd

meer info

Belgium Blue Heritage

Belgium Blue
Heritage

meer info

finishing touch voor elk terras of zwembad

Blauwsteen, blauwe hardsteen, hardsteen, arduin, petit granit … het zijn allemaal synoniemen voor de geliefde, ijzersterke blauwgrijze natuursteen. Blauwsteen tegels, boordstenen, buitentrappen en flagstones vormen ware eyecatchers dankzij de resten van zeelelies of crinoïden. Het kalkskelet van deze diertjes bleef bij het afsterven achter op de zeebodem en vormde samen met de calcietafzetting een blauwe hardsteenlaag na miljoenen jaren. Blauwe hardsteen is dus een meesterlijke samenstelling van voornamelijk fossiele crinoïden en microkristallijn calciet. Arduin kan daarnaast fossiele schelpen, poliepen, koralen of sponzen bevatten en secundaire mineralen zoals dolomiet, kwarts, pyriet, marcasiet en fluoriet. Afhankelijk van de plaats waar deze kalksteen ontgonnen werd, onderscheiden we de Belgische, Ierse, Vietnamese en Chinese blauwe hardsteen.

Bluestone120 Realisatie

Blauwsteen tegels: alle eigenschappen in a nutshell

Blauwsteen tegels en boordstenen zijn uitermate sterk, hard, massief, compact en weinig poreus. Ze trotseren daardoor moeiteloos de tijd en boksen perfect op tegen intensief gebruik en slijtage. Ook de kleur vervaagt nauwelijks. Blauwsteen tegels en tuinverhardingen zijn bovendien biologisch inert, niet-allergeen en vuurvast waardoor u ze zorgeloos gebruikt in uw gehele tuin, voor alle doeleinden. De kers op de taart? Een blauwe steen terras of boordsteen vergt amper onderhoud. De meeste vetvlekken en ander vuil worden zelfs automatisch weggespoeld door de regen. Duurzaamheid en comfort all-in-one!

Arduinen of blauwsteen tegels beantwoorden moeiteloos aan uw creatieve wensen en eisen. Ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier van tinten, kleurschakeringen en texturen. Wenst u een arduinen  boordsteen of terras met een lichtblauwe of zwarte kleur, witte aders of kringen, veel crinoïden of een meer egale toets? Blauwsteen tegels overtreffen uw gekste exterieurdromen, zeker met de juiste oppervlakteafwerking. Onze veelzijdige blauwsteen tuinbestratingen matchen bijgevolg probleemloos met elke bouwstijl, van charmant klassiek tot gewaagd modern. Arduin of blauwe steen geeft uw terras, tuin of zwembad in een mum van tijd tonnen klasse en karakter. Blauwsteen tegels blijven zelfs prachtig ogen doorheen de jaren, meer nog: ze stijgen in prestige. Naarmate blauwsteen veroudert, krijgt het namelijk een gracieuze patina. Dit is echter voornamelijk het geval bij de Belgische hardsteen.

Belgische Blauwsteen Gezaagd
Belgische Blauwsteen Enostyle
Ceragres 176501 Belgische Blauwsteen Gevlamd Tegel
Ceragres 176489 Belgian Blue Gevlamd En Gezandstraald Tegel
1/1

Verschillende soorten blauwsteen tegels

De Belgische hardsteen is een juweeltje van eigen bodem. De natuursteen wordt sinds oudsher ontgonnen in Wallonië. Voornamelijk in de provincie Henegouwen (Soignies), maar eveneens in de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Belgische blauwsteen tegels zijn kenmerkend door het grote aantal fossielen en witte aders. De Belgische blauwe steen transformeert uw terras of zwembad zo in een ultieme blikvanger.

De Ierse blauwe steen wordt al eeuwen ontgonnen en is een van Ierlands meest kostbare rijkdommen. Hij werd ontdekt in dezelfde geologische grondlaag als de Belgische hardsteen. De belangrijkste steengroeven bevinden zich in o.a. Kilkenny en Carlow. Ierse blauwsteen tegels zijn iets verfijnder en egaler dan de Belgische variant en de crinoïden zijn kleiner en gelijkmatiger verdeeld.

De Vietnamese blauwsteen wordt ook wel de ‘Asian Blue’ of ‘Ortis’ genoemd en wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit, o.a. wegens de aantrekkelijke prijs. De Vietnamese blauwsteen tegels komen het dichtst in de buurt van de Belgische, maar het verschil in geografische ligging en grondlaag creëert uiteraard ook een verschil tussen de stenen. De Vietnamese blauwsteen tegels zijn licht en egaal qua kleur en textuur en bevatten iets meer witte aders.

Bekijk ons aanbod Vietnamese blauwsteen

Ook Chinese blauwsteen tegels zijn tegenwoordig in felle opmars aangezien ze een stukje goedkoper zijn dan de Belgische en Ierse varianten. Ze hebben van nature een donkerdere kleur en bevatten meer kringen.

Liever een andere steensoort?

Not to worry! Bij Ceragres vervaardigen we terrastegels, zwembadboorden, tuinafboording, buitentrappen, kiezelstenen, stapelblokken, flagstones en waaltjes in allerhande natuursteensoorten. Van graniet en kalksteen over blauwsteen en basalt tot lavasteen en travertijn. We bieden daarnaast onze terrastegels en zwembadranden aan in keramiek met zowel een betonlook, natuursteenlook als houtlook. De keuze is volledig aan u, maar we staan u uiteraard graag bij in het beslissingsproces.

Ceragres 176587

Ceragres: uw blauwsteen tegels naadloos op maat

Met arduin kiest u voor een elegante en tijdloze steen die u jarenlang trouw blijft. Ceragres verzaagt en bewerkt uw blauwsteen tegels perfect op maat, op basis van een technische tekening die u zelf aanlevert of die wij voor u maken. Het finetunen gebeurt inhouse in ons eigen atelier te Melle met meer dan 40 jaar aan ervaring en technische knowhow. Ons team levert uw blauwsteen tegels tot slot tot in uw tuin of op uw terras, binnen de gewenste termijn en op het afgesproken moment. Wij geven steeds deskundig advies op maat en sturen bij waar nodig zodat u als zwembadbouwer, tuinaannemer, tuinarchitect of particulier het mooiste blauwe steen terras of zwembad bekomt.

Bestel nu blauwe steen voor uw terras of zwembad

Get in touch