Wilt u vlotjes uw lager of hoger gelegen voordeur, terras of gazon betreden? Ceragres beschikt over een grote voorraad stenen traptreden, stootborden en bloktreden in standaardmaten. Deze producten kunnen we echter verder customizen en finetunen op basis van uw technische plannen en stijlvoorkeuren. Zo bekomt u een natuursteen trap die naadloos in uw tuin past.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 140236 G633

G633 grey mountain light
Gevlamd & geborsteld

meer info

Pagina 16 17 Topfoto23

G654 grey mountain original
Gevlamd & geborsteld

meer info

Vietnam Blue Closeup

Vietnam Blue
Geschuurd & gezaagd

meer info

Ceragres 140132 Vietnam Blue Overview

Vietnam Blue
Antico – Ghotic

meer info

Ceragres 176341 Kandla Grey Overview

Kandla
Gekloven

meer info

Indische Kandla Multicolor Bruin Trapblok 100 X 35 X 15 (1)

Hoger of lager: een natuursteen trap geeft extra cachet

Niet alle tuinen zijn even vlak: vaak komen er flinke hoogteverschillen voor. In dat geval is het echter niet per se nodig om uw tuin volledig af te vlakken. Met stenen traptreden overbrugt u gracieus hoogteverschillen en realiseert u een elegante overgang van bijvoorbeeld tuin naar voordeur of terras naar balkon. Zijn er geen hellingen in uw tuin, maar wenst u toch meer dynamiek te creëren? Dan kunt u met een natuursteen buitentrap ook kunstmatig hoogteverschillen vormen.

Vietnamese Blauwsteen Trapblok 100 X 35 X 15 Geschuurd Gezaagd (2)

Stenen traptreden rechtstreeks uit de natuur

Wenst u een buitentrap, dan kunt u kiezen tussen talloze materialen zoals beton, metaal, hout of natuursteen. Gaat u voor natuursteen, dan krijgt u echter een éxtra charismatische buitentrap in ruil. Elke stenen traptrede is namelijk een op en top natuurproduct en dus compleet uniek. Graniet en basalt stoefen met prachtige kristallen, kalksteen en arduin overtuigen met fossiele resten en lavasteen en travertijn charmeren met hun ruwere, poreuze structuur. Elke natuursteensoort heeft iets te bieden en transformeert uw buitentrap tot een meesterwerk. U kunt uw stenen traptreden zelfs nog verder personaliseren en finaliseren met een oppervlakteafwerking naar keuze (gezandstraald, geborsteld of gevlamd). Om valpartijen op uw natuursteen trap te vermijden, is een antislipafwerking een must.

Stenen traptreden zijn niet alleen een streling voor het oog, maar zijn ook bijzonder sterk en duurzaam. U geniet dus jarenlang van uw investering in een natuursteen trap! Afhankelijk van de steensoort die u kiest, kunnen uw stenen traptreden wel iets gevoeliger zijn voor bijvoorbeeld bijtende middelen, zuren, vocht, vorst en vuil. Een goed natuursteenonderhoud is dus key. Meer info over alle mogelijkheden? Informeer u gerust bij onze natuursteenexperten.

De onderdelen van een natuursteen trap

Een natuursteen trap bestaat uit verschillende onderdelen die u allemaal individueel bij Ceragres kunt bestellen. We zetten ze graag even voor u op een rij:

Stenen traptreden zijn de horizontale bovenvlakken waarop u stapt. Stenen traptreden kunnen recht of verdreven zijn. Rechte stenen traptreden zijn rechthoekig van vorm: elke stenen traptrede heeft dus hetzelfde formaat. Verdreven stenen traptreden, anderzijds, hebben een smalle en brede kant. Verdreven stenen traptreden lopen dus niet evenwijdig aan elkaar en zijn daarom perfect voor het construeren van een natuursteen draaitrap bijvoorbeeld.

De tegentreden of stootborden van een trap zijn de verticale verbindingen tussen de verschillende stenen traptreden. Stootborden sluiten zo de openingen tussen de stenen traptreden en vormen een gesloten natuursteen trap. Worden de stenen traptreden niet verbonden door dergelijke trapstootborden? Dan spreken we van een open natuursteen trap.

De trapneus is het voorste deel van de stenen traptreden en overlapt de stootborden van de trap. De trapneus kan zowel rond en landelijk als recht en strak zijn. Een trapneus geeft uw stenen traptreden een meer verfijnde look en maakt ze eveneens veiliger en meer antislip, wat cruciaal is bij elke natuursteen trap.

De bloktrede is de allereerste, onderste trede van uw natuursteen trap. Ze is groter en steviger dan de andere stenen traptreden en geeft uw buitentrap een solide basis. Een bloktrede is echter niet essentieel en wordt dus meestal om esthetische redenen gebruikt.

Ceragres 176401 G654 Traptrede

Ceragres: hoogwaardige stenen traptreden op maat

Graag een natuursteen buitentrap in uw tuin? Klop dan even aan bij Ceragres. Wij realiseren ruim 40 jaar stenen traptreden, stootborden en bloktreden op maat, maar evengoed terrastegels, zwembadboorden, tuinborders, kiezelstenen, stapelblokken, flagstones en waalformaatklinkers. Kortom: alles om uw groene oase nét dat tikkeltje verfijnder, mooier of comfortabeler te maken. We importeren onze materialen en basisproducten uit steengroeves over de hele wereld en bewerken die vervolgens in ons atelier te Melle, volledig volgens uw technische plannen. Onze CNC- en waterjetmachines zorgen telkens voor een feilloos resultaat. Hoe onze producten dan in uw tuin terechtkomen? Geen zorgen, onze specialisten zorgen voor een snelle, stipte en zorgvuldige levering. Het enige dat u dan nog dient te voorzien, is de plaatsing van uw tuinelement.

Binnenkort stenen traptreden in uw tuin?

Contacteer Ceragres