Helemaal weg van een houten terras of vijverrand? Ceragres biedt keramische houtlook tuintegels, zwembad- en vijverranden aan die de schoonheid van hun houten equivalenten benaderen, maar wel de voordelen van keramiek bezitten. We geven advies waar nodig, verzagen alle producten minutieus op maat van uw project en leveren stipt.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 176484 Overview

Woods Pure Beige

meer info

Ceragres 176482 Woods Pure Beige Zwembadboord

Houtlook tuintegels, de charmante blikvangers in uw tuin

Wie een op-en-top natuurlijke tuinlook nastreeft, zit goed met houten terrastegels, zwembad- en vijverranden. Helaas gaan die ook gepaard met enkele aandachtspunten: ze zijn gevoelig voor o.a. weersinvloeden, uv-stralen, vocht, vlekken en slijtage. Hierdoor vergen ze vaak een speciale behandeling en een regelmatig onderhoud. Gelukkig zijn deze kwaaltjes makkelijk te omzeilen met houtlook tuintegels of boordstenen.

Keramische tegels scoren over de hele lijn beter, hoewel ze qua uitstraling amper verschillen. Keramische houtlook tuintegels zijn dankzij de huidige technologie een natuurgetrouwe en quasi identieke kopie van echte houten tegels. Ze hebben dus de kenmerkende houtkleur en –structuur, inclusief nerven, knoesten, barsten, oneffenheden en zelfs imperfecties.

Woods Pure Beige Realisation2
Woods

Houtlook tuintegels? De pro’s op een rij

Een van de grootste troeven van houtlook tuintegels is wellicht de onderhoudsvriendelijkheid. Even met een vochtige doek wrijven over de keramiek houtlook tegels en het vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wegens de hoge dichtheid en lage porositeit, nemen houtlook tuintegels namelijk geen vuil of water op. Lookalike houten terrastegels zijn bovendien uitermate kleur-, uv- en krasbestendig, waardoor ze er zelfs na 50 jaar nog spiksplinternieuw uitzien.

De keramische varianten moeten heus niet onderdoen voor de echte houten terrastegels, zwembad- of vijverranden. Met het blote oog ziet u amper verschil. Houtimitatie of houtlook tuintegels kunnen quasi alle houtsoorten nabootsen, van padoek over afrormosia tot afzelia. Het resultaat is keer op keer een natuurlijk en authentiek tuinplaatje.

Houtlook tuintegels bestaan in de meest uiteenlopende kleuren, afwerkingen en formaten. Lichtbeige of donkerbruine tinten, gedetailleerde of sobere designs, brede of smalle tegels? You decide. In een serie zitten bovendien tot wel 90 verschillende prints, waardoor u de houtlook tuintegels steeds in een arbitrair patroon kunt leggen net zoals bij echte houten tegels. Maar ook andere legpatronen zijn uiteraard perfect mogelijk, denk maar aan een visgraat-, keper- of blokverband.

4plaincreme2

Fan van een beton- of natuursteenlook?

Bij Ceragres leveren we niet alleen houtlook tuintegels, zwembad- en vijverranden, maar ook keramische terrastegels en boordstenen met de allures van beton en natuursteen. Zo wordt uw tuin moeiteloos een strak, hedendaags en elegant pareltje. Maar ook voor liefhebbers van échte natuursteen hebben we goed nieuws: grasduin gerust in ons aanbod van graniet, kalksteen, blauwsteen, basalt, lavasteen en travertijn tuinbestratingen. Bij Ceragres kunnen álle zwembadbouwers, tuinarchitecten, tuinaannemers en particulieren terecht. Zelfs met de gekste plannen of ideeën.

Ceragres: ruim 40 jaar uw specialist in tuinafwerkingen

Een tuinproject komt pas volledig tot zijn recht met de juiste materialen. Dat beseffen we bij Ceragres heel goed. Op basis van uw tuindesign, verzagen wij uw terrastegels, zwembadboorden, tuinafboording, traptreden, kiezelstenen, stapelblokken, flagstones of waaltjes naadloos op maat. Beschikt u nog niet over zo’n technisch tuinplan? Dan komt ons team graag bij u langs om de nodige opmetingen te doen, deskundig advies te verlenen en conceptueel mee te denken. Samen gaan we steeds voluit voor een resultaat dat er staat. Reken daarnaast op een hands-on aanpak, flexibele service, aantrekkelijke prijs en snelle levering.

Charismatische houtlook tuintegels bestellen?

Contacteer ons