Op zoek naar hoogwaardige natuursteen tegels voor het aanleggen van uw terras, zwembad, vijverrand of gehele tuin? Ceragres voorziet ruim 40 jaar basalt tegels voor zwembadbouwers, tuinarchitecten, tuinaannemers en particulieren in zowel de Benelux, Frankrijk, Duitsland als Zwitserland. Perfect op maat verzaagd, minutieus afgewerkt, ultrasnel geleverd.

Ontdek ons aanbod!

Vietnamese Basalt Trapblok 100 X 35 X 15 Gevlamd Geborsteld (2) Overview

Vietnam Basalt
Gekloven

meer info

Vietnamese Basalt Trapblok 100 X 35 X 15 Gevlamd Geborsteld (2) Overview

Vietnam Basalt
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 140293 G684 Overview

G684 Chinese Basalt
Gevlamd & geborsteld

meer info

Foto 21 03 2023 14 54 36

Basalt, een oogstrelend product van de natuur

Basalt is een stollingsgesteente dat ontstaat door het stollen van lava aan het aardoppervlak of onder het zeewateroppervlak. Daarom wordt het ook wel een ‘mafisch vulkanisch uitvloeiingsgesteente’ genoemd. Basalt tegels, vijverranden, grind en boordstenen worden gekenmerkt door een zwartgrijze kleur en bevatten slechts kleine, subtiele kristallen door de snelle afkoeling van de lava. Dat ligt bijvoorbeeld anders bij een stollingsgesteente zoals graniet: die werd diep onder de grond gevormd en bevat bijgevolg grotere kristallen. De voornaamste mineralen in basalt zijn amfibool, pyroxeen-olivijn en ilmeniet, maar ook magnetiet kan erin voorkomen.

De karakteristieken van basalt tegels

  • Basalt tegels zijn bijzonder hard, compact en duurzaam, net zoals graniet. Ze zijn niet alleen weinig poreus, maar ook weers-, kras- en vorstbestendig. Om deze redenen worden basalt tegels zowel binnen als buiten geplaatst, voor o.a. vijverranden en terrassen.
  • Basalt tegels en tuinverhardingen zijn kleurvast door de hoge uv-bestendigheid. U kunt dus jarenlang onbezorgd genieten van uw basalt vijverrand, zwembad of terras.
  • Door hun vulkanische afkomst hebben basalt tegels doorgaans een donkere kleur, gaande van antraciet tot pikzwart. De glimmende kristallen vormen daarbij een mooi contrast. Zij maken uw basalt vijverrand of terras volledig af.
  • Basalt tegels, vijverranden, grind en stapelblokken hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Ze zijn gezegend met een licht korrelig, egaal en strak oppervlak. Ze passen daardoor perfect bij een hedendaagse, industriële en zelfs minimalistische woonstijl.
  • Basalt komt van nature voor in een veelhoekige, zes- of vijfkantige zuilenstructuur. Dit patroon ontstond door het krimpen van het nog hete basaltgesteente. Basaltblokken passen daardoor naadloos in elkaar, in een nauwkeurig honinggraatpatroon, en werden sinds oudsher veel gebruikt voor zeeweringen langs de kust.
  • Basalt tegels zijn niet volledig zuurbestendig. Let dus op met agressieve schoonmaakmiddelen en zuren in bijvoorbeeld frisdranken, wijnen en citrusvruchten.
Vietnamese Basalt Borduur 100 X 20 X 5.0 Gevlamd Geborsteld (3)
Vietnamese Basalt 14 X 14 X 4 6

Minutieuze tuinafwerking in alle steensoorten

Zijn basalt tegels toch niet helemaal uw ding? Bij Ceragres kunt u ook terrastegels, zwembadboordstenen en andere tuinmaterialen op maat bestellen in natuursteensoorten zoals graniet, kalksteen, blauwsteen, lavasteen of travertijn. We bieden onze terrastegels en zwembadboorden eveneens aan in keramiek met een strakke betonlook, authentieke natuursteenlook of charmante houtlook, whatever you choose!

Foto 21 03 2023 14 54 10

Ceragres, al 40 jaar uw natuursteenspecialist

Uw tuin een finishing touch geven met basalt terrastegels, zwembadboorden, boordstenen, trapbekleding, grind of flagstones? Ceragres laat uw natuursteenproduct produceren in gespecialiseerde steengroeves en verzaagt het nadien volledig op maat van uw technische tekeningen. Indien u hier niet over beschikt, kan ons team de nodige opmetingen doen bij u ter plaatse, advies verlenen, conceptueel meedenken en een professioneel tuindesign aanleveren. Ons gekwalificeerde team garandeert steeds een onberispelijk maatwerkproduct dat tot op de millimeter aansluit bij uw tuindromen. We leveren uw basalt tegels tot slot op het afgesproken moment tot op uw terras of aan uw zwembad.

Bestel uw basalt tegels perfect op maat bij Ceragres

Contacteer ons