Lavasteen is een prachtig en uniek natuurproduct dat elke tuin transformeert tot een ongeziene eyecatcher. Altijd al gedroomd van lavasplit, lavakorrels of lavasteen in uw tuin of vijver? Ceragres neemt uw technische plannen onder de loep, verzaagt de natuursteen minutieus op maat en levert uw lavasteenproduct op het gewenste moment, op de juiste plek.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 140267 Pietra Lavica Overview

Pietra Lavica
gezandstraald

meer info

Img 20230614 093720

Lavasteen: een favoriet in elke tuin en vijver

Lavasteen is een uitvloeiingsgesteente of extrusief gesteente, net zoals basalt bijvoorbeeld. Het ontstaat bij een vulkaanuitbarsting door de stolling van lava op het aardoppervlak wegens de lagere temperaturen of verminderde druk. Tijdens dit stollingsproces ontwikkelen zich gassen en luchtbellen, wat resulteert in de kenmerkende poreuze structuur. De steen is hierdoor eveneens waterdoorlatend en erg licht in gewicht.

Lavasteen verraadt zijn vulkanische afkomst door de vurige mix van grijze, zwarte, bruine en bordeaux tinten. De twee laatste schakeringen worden veelal gevormd door oxidatie van ijzer tijdens de eruptie. Door de talrijke voordelen kan lavasplit of lavasteen in elke tuin op diverse manieren toegepast worden.

Toepassingen van lavasteen in de tuin of vijver

Lavasteen heeft een hoge esthetische waarde door zijn natuurlijke, warme uitstraling en ongewone, ruwe structuur. De natuursteen wordt daardoor maar al te vaak een romantische blikvanger in de tuin. Bouw bijvoorbeeld een eigenzinnig terras met lavasteen buitentegels, laat een speels lavasteen grindpad door uw tuin kronkelen of leg een klassevolle oprit aan met lavasteen waaltjes.

Lavasteen heeft een sterk zuiverende werking en is daardoor een match made in heaven voor uw tuinvijver. Dankzij zijn poreuze structuur huisvest lavasteen miljarden goede bacteriën, mineralen en micro-organismen die het vijverwater gezond en algenvrij houden. Lavasplit of lavasteen vormt voor uw tuinvijver zo een 100% natuurlijke filter. Voor filterlava wordt voornamelijk het formaat 16/32 gebruikt. Wenst u een fijnere finishing touch, dan kunt u hier nog een laag lava 8/16 bovenop leggen.

Lavasteen wordt aanzienlijk populairder als bodembedekker en bodemverbeteraar. Lavasteen in de tuin geldt namelijk als een biologische onkruidverdelger, houdt vocht vast en absorbeert warmte, waardoor de bodem niet oververhit. Lavakorrels zitten door de poreuze structuur bovendien boordevol goede bacteriën, mineralen en micro-organismen die de plantengroei bevorderen en schimmelvorming voorkomen. Lavasplit houdt de bodem zo te allen tijde gezond en vermijdt bodemerosie.

Lavasplit is het perfecte materiaal voor uw zwembad en zwembadrand. Lavasteen reguleert namelijk de temperatuur op efficiënte wijze: hij absorbeert hitte als het water te warm wordt, maar geeft de opgeslagen warmte ’s avonds alweer af. De kers op de taart? Lavasteen in de tuin houdt uw vijver of zwembad slipvrij. Ideaal dus om veilig en zorgeloos rond uw zwemparadijs te wandelen.

Img 20230614 093957
Img 20230614 093922
A3ef8b97 0216 49dc A415 7a5d8c77a1a8
Img 20230614 093747
1/1

Ceragres verzaagt uw lavasteen piekfijn op maat

Ceragres is ruim 40 jaar actief in de natuursteen- en keramiekwereld. Ons team staat zowel zwembadbouwers, tuinaannemers, tuinarchitecten als particulieren bij om elke tuin om te toveren tot een waar meesterwerk. Hoe we dat doen? We leveren terrastegels, zwembadboorden, tuinafboording, trapbekleding, grind, stapelblokken, flagstones en waaltjes in de meest uiteenlopende steensoorten, perfect op maat van uw technische plannen. Zo trachten we elke tuindroom mee te helpen realiseren, tot in de kleinste puntjes en hoekjes.

Lavasteen op maat voor uw tuin of vijver

Get in touch