Wilt u een verhoogde border, vijver of bloembak in uw tuin? Onze natuursteen stapelblokken wekken uw tuin moeiteloos tot leven en creëren verrassende niveauverschillen. We verzagen de gewenste natuursteensoort piekfijn op maat volgens uw technische plannen zodat de stapelblokken naadloos in uw tuin passen.

Diversifieer uw tuin met natuursteen stapelblokken

Stapelblokken, muurelementen of muurblokken zijn – zoals de naam zelf al doet vermoeden – betonnen of natuursteen blokken die makkelijk te stapelen zijn. Wegens hun knappe uitstraling en brede toepassingsgebied zien we ze de laatste tijd steeds vaker opduiken in tuintrends. Stapelblokken laten toe om naar hartenlust met hoogtes te spelen en laten uw tuin daardoor optisch groter, ruimer en dieper lijken. Stapelblokken geven uw tuin daarnaast een levendiger karakter én een strakkere look.

Realisatie Fez

Hoe gebruikt u stapelblokken in de tuin?

Met stapelblokken in de tuin kunt u heel wat kanten op, letterlijk en figuurlijk. We zetten de meest voorkomende toepassingen hieronder even op een rijtje, maar geven u graag nog extra uitleg via mail, telefoon of in onze showroom.

Vraag advies

Net zoals boordstenen en palissades (de ‘dunne’ versies van stapelblokken), kunt u met stapelblokken in uw tuin een verhoogde border of afscheiding creëren tussen uw grasperk, bloemenperk, tuinpad, oprit, tuinvijver, grindoppervlak of andere tuindelen.

Graag een vijver in de tuin? Met onze muurelementen fabriceert u in een mum van tijd een strakke en elegante verhoogde vijver. Plaats enkele stapelblokken bovenop elkaar tot u de gewenste hoogte bekomt en werk mooi af met een boordsteen en lavasplit voor een natuurlijke zuivering.

Uw geurige en kleurrijke bloemen mooi in de verf zetten? Met stapelblokken in de tuin is dat zo gebeurd. Onze stapelblokken of muurelementen lenen zich namelijk perfect om grote, strakke en verhoogde bloembakken te creëren die uw tuin tevens een luxueuze uitstraling geven.

Stapelblokken in de tuin zijn een must als u een buitentrap wenst. Ze vormen het fundament van uw trap en laten uw trap de hoogte in gaan, blok voor blok. Bovendien is het aangeraden om stapelblokken aan weerszijden van de trap te plaatsen. Zo realiseert u een strakke, stevige afwerking en voorkomt u dat er zand onder de traptreden wegspoelt. Werk de trap tot slot mooi af met natuursteen trap- en tegentreden.

Uw terras een niveautje hoger (of lager) tillen? Plaats een buitentrap die beide etages met elkaar verbindt en bevestig muurelementen langs weerszijden ervan. Zo ontstaat er meteen een leuk niveauverschil én blijft de trap ook stabieler staan.

Niet alleen in uw woning zelf, maar ook in uw tuin is het leuk om hier en daar gezellige stekjes te creëren. Met onze stapelblokken in de tuin tovert u snel cosy, esthetische, afgeschermde én windstille hoekjes tevoorschijn. Plaats de muurelementen bijvoorbeeld rond het terras of de tuinbank waar u doorgaans zonnebaadt. Ideaal op zonnige, maar winderige lente- of herfstdagen!

Met stapelblokken creëert u moeiteloos ook een gezellig zitplekje in de tuin. Stapel een paar stapelblokken op elkaar in uw tuin, plaats er een houten zitting op en werk af met enkele trendy kussens!

Stapelblokken scheppen meer orde in uw tuin. U kunt er namelijk niet alleen de indeling mee veranderen, maar ook opslagplaatsen creëren waar u bijvoorbeeld haardhout, kleine tuinmeubelen of compost stockeert.

Kies de steensoort, kleur en afmeting van uw stapelblokken

Wilt u een verhoogde border, bloembak of vijver maken van stapelblokken, dan moet u eerst nog enkele knopen doorhakken. Want, welke natuursteensoort kiest u? Van oersterk antraciet basalt over karakteristiek blauwgrijs arduin tot zuiders beige travertijn: er zijn talloze opties op het vlak van steensoort, kleurnuance en structuur. Deze look kunt u zelfs nog verder finetunen met een oppervlakteafwerking zoals gezandstraald, geborsteld of gevlamd. Een gladde afwerking wordt aangeraden voor moderne en strakke tuinen, terwijl ruwere stapelblokken perfect gedijen in een tuin met romantische of rustieke twist. Ook op het vlak van vorm en formaat heeft u de vrije keuze: smalle stapelblokken creëren een elegantere look, grotere stapelblokken een stoerdere.

G633.2

Transformeer uw tuin tot een uniek totaalplaatje

Stapelblokken in de tuin vallen perfect te combineren met onze andere tuinelementen. Realiseer bijvoorbeeld een harmonieuze match of een verrassend contrast met onze terrastegels, zwembadboorden, tuinafboording, traptreden, kiezelstenen, flagstones of waaltjes. Bij Ceragres hebben we alles in huis om uw tuin te laten schitteren.

Ceragres: stapelblokken voor uw tuin en zoveel meer

Ceragres is dé natuursteenspecialist bij uitstek in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. We ondersteunen ruim 40 jaar zwembadspecialisten, tuinarchitecten, tuinaannemers en particulieren bij hun outdoorprojecten, zowel groot als klein. Hoe we dat doen? We voorzien onberispelijke maatwerkproducten, samen met een betrouwbare service, snelle levering en correcte prijs.

Bestel nu de stapelblokken voor uw tuin

Get in touch