Uw gazon of bloemenperk netjes afbakenen? Ceragres voorziet een stenen borderrand die piekfijn aansluit bij uw technische tuinplannen. Alle kleuren, maten, stijlen, uitvoeringen en afwerkingen zijn mogelijk. Onze tuinafboording geeft uw groene oase in een mum van tijd een verzorgde, gracieuze uitstraling die jarenlang meegaat.

Meer over ons

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 140236 G633

G633 grey mountain light
Gevlamd & geborsteld

meer info

Pagina 16 17 Topfoto23

G654 grey mountain original
Gevlamd & geborsteld

meer info

Vietnamese Basalt Trapblok 100 X 35 X 15 Gevlamd Geborsteld (2) Overview

Vietnam Basalt
Gevlamd & geborsteld

meer info

Vietnam Blue Closeup

Vietnam Blue
Geschuurd & gezaagd

meer info

Ceragres 140132 Vietnam Blue Overview

Vietnam Blue
Antico – Ghotic

meer info

Ceragres 140215 Bluestone 120 Overview

Blue Stone 120
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 176331 Bluestone 120 Gezandstraald Overview

Blue Stone 120
Gezandstraald

meer info

Ceragres 176301 Abbey Blue Overview

Abbey Blue
Heritage

meer info

Ceragres 176475 Catani Overview

Catani Sinai
Micro gezandstraald

meer info

Pagina 27

Mediterenean Green
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 176341 Kandla Grey Overview

Kandla
Gekloven

meer info

Houd uw tuin mooi binnen de perken

Een tuinafboording wordt ook wel een kantopsluiting, tuinborder, tuinrand of borderrand genoemd. Dit is een boordsteen of palissade die uw grasperk, bloemenperk, tuinpad, oprit, tuinvijver of grindoppervlak van andere tuindelen scheidt. Zo krijgt uw tuin een elegante en ordelijke indeling. Naast een strakke afwerking, heeft tuinafboording echter nog een praktisch voordeel: uw tuindelen vloeien niet in elkaar over. Heeft het hevig geregend of gestormd? Dan komt er geen aarde van uw bloembed terecht op uw terras of tuinpad. Ook uw siergrind rolt niet zomaar uw gras in: het blijft mooi achter de borderrand liggen.

Ceragres 176574

Ga voor een oogverblindende stenen borderrand

Houdt u van puur natuur? Dan is een stenen borderrand, kantopsluiting of tuinafboording ideaal. Van fossielen over aders tot kristallen, met een boordsteen in natuursteen haalt u het beste van Moeder Aarde in uw tuin. Laat u verrassen door de talloze unieke structuren en kleurnuances en bestel een tuinafboording die exáct bij uw stijlvoorkeuren past. Met een oppervlaktebehandeling, zoals gezandstraald, geborsteld of gevlamd, kunt u uw tuinborder zelfs nog verder personaliseren.

Granieten of arduinen boordsteen? It’s up to you!

Ceragres levert tuinafboordingen in diverse natuursteensoorten zoals graniet, kalksteen, blauwsteen, basalt, lavasteen en travertijn. Onze tuinafboordingen zien er adembenemend uit en zijn tevens eenvoudig, snel en efficiënt te plaatsen. Geen idee welke steensoort of welke kleurnuance te kiezen? De Ceragres-experten staan steeds klaar om u een woordje uitleg te geven over alle mogelijkheden, zowel telefonisch als in onze showroom te Melle.

Vraag advies

Graniet is een van de hardste en duurzaamste natuursteensoorten en daarmee uitermate geschikt voor outdoorgebruik. Een granieten boordsteen kenmerkt zich voornamelijk door de grote, unieke kristallen en het gespikkelde uitzicht. Een granieten boordsteen is beschikbaar in uiteenlopende kleuren, van lichtgrijs over rood tot zelfs donkergroen.

Kalksteen ontstaat door de opeenhoping van kalkhoudende, stoffelijke resten van zeeorganismen. Kalksteen tuinafboordingen zijn daardoor veelal gezegend met fossielen van zeedieren, zoals schelpen, ammonieten en koralen. Een kalksteen tuinborder is verkrijgbaar in zowel lichte als donkere tinten en in diverse hardheden. Let wel: niet elk type kalksteen is geschikt voor buiten.

Een blauwsteen of arduinen boordsteen is een topper voor elke tuin. De steensoort is bijzonder compact en massief en daarmee opgewassen tegen intensief gebruik en alle weersomstandigheden. Een arduinen boordsteen moet echter niet onderdoen qua looks: de typische, blauwgrijze kleur en zeelelieresten zorgen voor een authentieke en opmerkelijke uitstraling.

Basalt is een stollingsgesteente, net zoals graniet. Ook een basalt boordsteen of palissade is keihard, compact, kras-, kleur- en weerbestendig en beschikt over kristallen. De kristallen zijn wel een stuk kleiner en subtieler in vergelijking met graniet. Een basalt tuinafboording is ideaal voor een moderne of minimalistische tuinstijl dankzij de strakke, overwegend grijze tint.

Lavasteen is een stollings- en uitvloeiingsgesteente, net zoals basalt. Een lavasteen tuinafboording kenmerkt zich door de ruwe structuur en warme, aardse kleuren: van grijs en zwart tot bruin en bordeaux. Een lavasteen borderrand of tuinrand zorgt daardoor keer op keer voor een karakteristiek tuinplaatje.

Een travertijn boordsteen brengt rust en kalmte in uw tuin. De neutrale wit-beige tot bruine tinten scheppen een mediterrane sfeer om bij weg te dromen. Typisch is ook de gelaagde structuur die voor een extra elegante toets zorgt.

Ceragres 176577

Ontdek de andere tuinmogelijkheden

Liever een verhoogde borderrand of tuinmuur? Dan is zijn stapelblokken wellicht iets voor u. Met deze stapelbare muurblokken grenst u uw tuinelementen netjes af, net zoals bij tuinafboording, maar tegelijkertijd speelt u naar hartenlust met hoogteverschillen. Wilt u nog een stapje verder gaan en uw tuin volledig pimpen? Bij Ceragres bestelt u ook maatwerk terrastegels, traptreden, flagstones, waalformaatklinkers en kiezelstenen in zowel natuursteen als keramiek. Kom gerust ons volledige gamma verkennen in onze toonzaal!

Olympus Digital Camera

Ceragres: samen op weg naar een tuinmake-over

Ceragres is geen nieuwkomer in de tuinaanlegsector. Ons dynamische team is ruim 40 jaar de vaste rechterhand van zowel zwembadbouwers, tuinarchitecten, tuinaannemers als particulieren in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Levert u ons uw technische plannen aan? Dan verzagen we de gekozen materiaalsoort tot een piekfijne tuinafboording op basis hiervan. We creëren dus een keramische of stenen borderrand die perfect gecustomized is volgens uw wensen. We kunnen eveneens verstekranden voorzien en die aan elkaar kleven met tweecomponenten-epoxylijm. Beschikt u niet over een tuindesign? Dan komt ons team graag langs om alle opmetingen te doen en een innovatief tuinconcept met u uit te denken. Wanneer alle puntjes op de i staan, leveren we uw kantopsluiting of tuinborder tot in uw tuin. Stipt én snel.

Transformeer uw tuin tot een echte blikvanger

Bestel uw tuinafboording op maat