Gaat u binnenkort een tuinvijver, zwemvijver of zwembad aanleggen? Dan is het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan uw vijver- of zwembadrand. Bij Ceragres bestelt u keramische of natuursteen zwembadboorden van hoogwaardige kwaliteit tegen een competitieve prijs. We verzagen uw product perfect op maat en leveren het stipt tot in uw tuin.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 140236 G633

G633 grey mountain light
Gevlamd & geborsteld

meer info

Pagina 16 17 Topfoto23

G654 grey mountain original
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 140275 Angola Black Overview

Angola Black
waterjet

meer info

Ceragres 140293 G684 Overview

G684 Chinese Basalt
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 140267 Pietra Lavica Overview

Pietra Lavica
Gezandstraald

meer info

Ceragres 140132 Vietnam Blue Overview

Vietnam Blue
Antico – Ghotic

meer info

Ceragres 140215 Bluestone 120 Overview

Blue Stone 120
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 176331 Bluestone 120 Gezandstraald Overview

Blue Stone 120
Agrippa

meer info

Ceragres 176301 Abbey Blue Overview

Abbey Blue
Heritage

meer info

Ceragres 140211 Black Limestone Overview

Black Limestone
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 140136 Fez Overview

FEZ
Gevibreerd

meer info

Ceragres 140361 Catani Overview

Catani Sinai
Gezandstraald & geborsteld

meer info

Ceragres 176475 Catani Overview

Catani Sinai
Micro gezandstraald

meer info

Ceragres 176336 Travertino Micro Gezandstraald Overview

Travertino Noce
Micro gezandstraald

meer info

Ceragres 176345 Travertino Gezandstraald En Geborsteld Overview

Travertino Noce
Gezandstraald & geborsteld

meer info

Pagina 27

Mediterenean Green
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 176341 Kandla Grey Overview

Kandla
Gekloven

meer info

Zie ook andere tegelsoorten voor al wat mogelijk is in maatwerk.

Img 20230609 194328
Img 4539
A3ef8b97 0216 49dc A415 7a5d8c77a1a8

Zwemmen of dobberen in stijl

Een zwemvijver of zwembad in uw tuin geldt niet enkel als de ideale verfrissing tijdens hete zomerdagen. Het is ook een stijlvolle blikvanger die uw grasgroene gazon naar een hoger niveau tilt. Voornamelijk zwembadboorden of vijverranden spelen hier een grote rol in: die vergroten de esthetiek van uw gehele zwembad of vijver en geven het een verzorgde, elegante toets. Dankzij een zwembadrandtegel kunnen zwemmers bovendien comfortabel uit het zwembad klimmen én eromheen lopen. Het bepaalt dus voor een groot stuk de gebruiksvriendelijkheid van uw zwembad. Een zwembadboord of vijverrand vormt tot slot een soort ‘grens’ tussen het gras of terras en het water. Zo komen vuiltjes minder snel in het water terecht. Vijver- en zwembadrandtegels vindt u terug in tal van materialen, kleuren en uitvoeringen. Hoe uw boordsteen er uiteindelijk zal uitzien, hangt vooral af van uw wensen, smaak en budget.

Natuursteen of keramische zwembadboord? You decide!

Mattimmo Pools Tahiti 12 Prestige Light Grey (2)

Natuursteen vijverrand of zwembadboord

Met een natuursteen vijverrand of zwembadboord haalt u een oogstrelend natuurproduct in huis (of eerder in uw tuin). Kleurnuances, fossielen, aders, kristallen … in een natuursteen boordsteen vindt u het mooiste van de natuur terug. Elke millimeter is uniek en ongeëvenaard op het vlak van klasse en charme. Met een oppervlaktebehandeling (bijvoorbeeld gezandstraald, geborsteld of gevlamd) wordt uw natuursteen boordsteen zelfs nóg persoonlijker en authentieker. Bovendien maakt zo’n behandeling uw natuursteen zwembadrandtegel antislip, wat niet onbelangrijk is om valpartijen te vermijden.

Graniet, basalt of hardsteen zijn populaire keuzes voor een vijverrand of zwembadboord: deze steensoorten zijn namelijk het hardst en meest slijtvast. Maar ook travertijn is een favoriet: deze natuursteen geeft uw zwembad namelijk een zuiderse, mediterrane twist. Ligt uw zwembad in de zomer knal in de zon? Dan kan het ook verstandig zijn om voor een lichtgekleurde natuursteen te kiezen. Zo behoudt uw zwembadrandtegel een koelere temperatuur, wat des te aangenamer is voor de voeten. Welke steensoort u ook kiest, een goed onderhoud is key. Zo gaat uw natuursteen vijverrand of zwembadboord gegarandeerd jarenlang mee!

Betonic Grey3

Keramische vijverrand of zwembadboord

Op zoek naar een onderhoudsvrij alternatief voor een zwembadrand in hout, beton of graniet? Met een keramische zwembadboord streeft u dezelfde look na, maar heeft u er geen omkijken naar. Een keramische vijver- of zwembadrandtegel wordt namelijk kunstmatig door de mens geproduceerd. Keramiek imiteert daardoor naadloos alle materialen en is verkrijgbaar in tal van kleuren, diktes en afmetingen. Van 30×120 over 80×80 tot wel 120×120. Ga bijvoorbeeld voor een luxueuze natuursteenlook vijverrand, een authentieke houtlook zwembadboord of creëer een modern, ruimtelijk effect met XL-betonlook tegels.

Door de technologische evoluties heeft een keramische randtegel bovendien de allerbeste fysische en chemische eigenschappen. Keramiek is extreem hard, niet-poreus, hygiënisch, duurzaam, antislip, kras-, vorst-, hitte-, water-, vlek-, uv- en kleurbestendig.

Mattimmo Pools Maldives 10 Grey (6)
Imgp2245 1
Imgp1223 1

Uw vijver- of zwembadrandtegel, het neusje van de zalm

Wanneer u een vijverrand of zwembadboord op maat bestelt, moet u echter niet enkel beslissen over het materiaal (natuursteen of keramiek), de kleur en de afmetingen. U dient ook knopen door te hakken over de rand van de boordsteen, ook wel de ‘neus’ genoemd. De afwerking ervan heeft een belangrijke invloed op de algehele look-and-feel van uw zwembad of vijver. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwembadboord met 1 of 2 vellingkanten, met doublure, met rechte of ronde papegaaienbek (L-vormig), met bullnose (volledig afgerond), met watergroef, met overloopgoot … Een rechte neus transformeert uw vijver of zwembad tot een eigentijds en strak geheel, terwijl een ronde neus een meer landelijk en klassiek totaalplaatje schept. De neus kan de vijver- of zwembadrand al dan niet overlappen. Naast de neus kunt u uw creativiteit loslaten op de binnen- en buitenhoek van uw randtegel: ook hier kunt u variëren tussen een rechte of afgeronde hoek.

Schermafbeelding 2023 10 26 114838

Experimenteer met alle outdoormogelijkheden

Legt u naast een zwembad of tuinvijver ook een terras aan? Laat uw randtegel dan naadloos doorlopen in uw outdoor living room of werk het af in dezelfde materialen. Kies tevens bijpassende boordstenen of stapelblokken om uw tuin en bloemenperkjes te omzomen. Zo creëert u een meesterlijk en harmonieus geheel. Mag het nog wat meer zijn? Ga dan bijvoorbeeld ook voor een keramische of natuursteen buitentrap en stippel een tuinpad uit met flagstones, waaltjes of siergrind eromheen. Kies gerust voor een out of the box tuindesign dat perfect past bij uw wensen en stijlvoorkeuren. Onze experten begeleiden u graag in onze showroom om de juiste materiaalkeuze te maken.

Kom even langs

148a5529

Ceragres: hoogwaardige tuinafwerking op uw maat

Ceragres is ruim 40 jaar de vaste partner van zwembadbouwers, tuinarchitecten, tuinaannemers en particulieren over de hele Benelux, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Op basis van uw technische tekeningen – die we indien nodig hier en daar bijsturen – customizen en finetunen we uw zwembadboord met onze waterjet- en CNC-machines. We voorzien ook verstekranden die we vervolgens op elkaar kleven met tweecomponenten-epoxylijm. Daarnaast realiseren we de neus, binnen- en buitenhoek die u voor ogen heeft. Heeft uw zwembad of vijver een ronde, ovale, rechthoekige of zeshoekige vorm? Onze experten creëren de randtegel van uw dromen, geen enkele uitdaging is ons te veel. Dankzij onze grote stock aan materialen (maar liefst 2000 m² stockruimte) garanderen we bovendien snelle levertijden.

Uw tuin volledig summerproof maken?

Bestel uw zwembadboord op maat