Graniet terrastegels, zwembadranden, tuinafboording, traptreden, kiezelstenen, flagstones … Ze passen naadloos in elke tuin en geven hem een luxe-uitstraling in een mum van tijd. Ze zijn elegant, tijdloos, duurzaam en beschikbaar in talloze kleurschakeringen. Ceragres levert graniet terrastegels en andere sierbestrating piekfijn op maat van uw stijlvoorkeuren.

Ontdek ons aanbod!

Ceragres 140236 G633

G633 grey mountain light
Gevlamd & geborsteld

meer info

Pagina 16 17 Topfoto23

G654 grey mountain original
Gevlamd & geborsteld

meer info

Ceragres 140275 Angola Black Overview

Angola Black
waterjet

meer info

Ceragres 176312 Angola Black Agrippa Overview

Angola Black
Agrippa

meer info

Ceragres 176492 Emerald Green Diamant Gezaagd Overview

Emerald Green
Diamantgezaagd

meer info

Ceragres Emerald Grey Overview

Emerald Grey
Diamantgezaagd

meer info

Ceragres 176492 Emerald Green Diamant Gezaagd Closeup

Graniet terrastegels: millennialang in the making

Graniet behoort tot de stollingsgesteenten, meer bepaald de zure of felsische dieptegesteenten. Graniet werd namelijk diep in de aardkorst gevormd door het stollen van magma. Dit in tegenstelling tot uitvloeiingsgesteenten zoals basalt die gevormd werden door stolling van magma aan het aardoppervlak of onder water. Bestelt u granieten tuintegels, boordstenen of traptreden bij ons, dan zijn die dus mogelijks duizenden jaren oud. Door dit unieke uithardingsproces ontstonden er langzaam maar zeker prachtige kristallen. Het resultaat? Onze graniet terrastegels en tuinmaterialen zijn gezegend met een fraai gespikkeld oppervlak. Graniet bestaat voornamelijk uit drie mineralen die de uiteindelijke kleur bepalen: kwarts (meestal grijs), veldspaat (crème-, roze- of witkleurig) en mica’s (bruin of lichtgrijs). De steensoort komt overal ter wereld voor, van Scandinavië over België tot Azië.

3
1

De eigenschappen van graniet terrastegels

Nog niet helemaal overtuigd van onze graniet terrastegels? We zetten graag even alle kenmerken voor u op een rij. Contacteer ons team gerust om alle mogelijkheden te overlopen. Samen met u maken we een weloverwogen keuze in functie van uw project.

Graniet is puur natuur. Mother Earth toonde zich met deze natuursteen van haar creatiefste kant, want door het natuurlijke proces is geen énkele steen dezelfde. Van lichtgrijs tot donkerrood, grote tot kleine spikkels … onze graniet terrastegels en tuinverhardingen zijn beschikbaar in alle kleurnuances en varianten. Ze hebben elk een uniek, authentiek en karaktervol design dat u nergens anders terugvindt. Dankzij het langdurige uithardingsproces is graniet niet alleen keihard en duurzaam, maar ook kras-, stoot-, slijt- en kleurvast. Graniet terrastegels, boordstenen en traptreden zijn tot slot ook hitte- en vorstbestendig. Laat de warme zomerdagen en koude winterdagen maar komen!

Graniet terrastegels en boordstenen zijn licht poreus, maar met een goed onderhoud houd u uw graniet terrastegels heel lang stralend. U kunt uw graniet terrastegels het best impregneren om vlekken te voorkomen. Over de jaren heen ontstaat bovendien een charmante patine.

Img 0022

Ceragres: graniet terrastegels en andere sierbestrating

Familiebedrijf Ceragres staat ruim 40 jaar klaar voor zwembadbouwers, tuinaannemers, tuinarchitecten en particulieren in zowel de Benelux, Frankrijk, Duitsland als Zwitserland. Op basis van uw plannen en technische tekeningen verzagen we hoogwaardige graniet terrastegels, boordstenen, traptreden en andere tuinmaterialen volledig op maat in ons atelier te Melle. In de juiste afmetingen, met de juiste bewerking en look-and-feel.

Indien gewenst kan ons team zelf bij u langskomen om alle opmetingen te doen en uw project uit te tekenen. We hebben een bijzonder grote voorraad aan materialen in onze stockruimte van maar liefst 2000 m2 groot, waardoor we steeds een stipte en razendsnelle levering garanderen. Tot in uw tuin of aan uw zwembad.

Meer over onze werkwijze

Bestel onze unieke graniet terrastegels en meer

Get in touch